Activiteiten in Dusseldorf

Düsseldorf klinkt misschien niet als een van leukste steden ter wereld, met plaatsen als Rio de Janeiro en Parijs, maar toch is er genoeg te beleven in dit avontuurlijke stadje. Niet alleen heeft het een historisch centrum en vele culturele bezienswaardigheden, ook is er genoeg vermaak voor de jeugd die naar allerhande clubs en café’s kunnen. Daarnaast zijn er ook allerlei andere activiteiten te bezoeken in de stad. Meer hierover leest u in onderstaand artikel.

Escape room

De escape room is een opkomende activiteit vooral bekend onder de jeugd. Ook in Nederland is het al vrij populair: men probeert in een bepaald tijdsbestek zo snel mogelijk uit een opgesloten kamer te komen. Dit is niet zo gemakkelijk als een sleutel in het slot steken, want deze sleutel is namelijk verstopt. Door middel van verschillende puzzels en zoekacties moet men codes verzamelen om deze vervolgens in te voeren en de deur open te krijgen. Dit avontuurlijke en uitdagende spel is al een tijdje aanwezig in Düsseldorf en wordt steeds populairder, ook onder de ouderen. Voor iedereen is er namelijk een uitdaging, omdat er verschillende niveau’s zijn. Grote escape rooms in de stad zijn bijvoorbeeld TeamEscape en QUEXIT. Doorgaans geeft men 5 van de 5 sterren aan deze activiteiten, simpelweg omdat het voor iedereen vertier en uitdaging biedt.

Film

Ook al doen de moderne escape rooms het erg goed in Duitsland, ook zijn de bioscopen nog steeds goed gevuld. Ook deze krijgen gemiddeld nog steeds 4 á 5 sterren, met namen als IMAX Filmtheater en Metropol. Net zoals hier in Nederland draaien er de nieuwste films met de beste acteurs en actrices, zodat iedereen zijn favoriete genre op levensgroot scherm kan beleven. Natuurlijk zijn er in de bioscopen zelf ook nog genoeg winkeltjes om souvenirs, eten en drinken en andere producten te kopen, zodat ook de toerist een leuk aandenken heeft aan de stad.

Lasergamen & karten

Ook het lasergamen en karten zijn nog steeds een ware hype. Vooral de jeugd is hiermee erg gelukkig en tevreden en het liefst doen zij dit elk weekend, zoals enkele reacties aangeven. Een voorbeeld van het lasergamen is LaserPlex, waar men zijn concurrenten raak schiet met de modernste apparatuur en de mooiste ruimtes. Meer informatie over dergelijke activiteiten in Düsseldorf en omstreken zijn te vinden op Wikipedia, ook met info over de geschiedenis.

Updated: mei 2016 — 3:51 pm
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme