Auto importeren uit Düsseldorf, Duitsland ervaringen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de volgende auto te importeren in plaats van gewoon te kopen in eigen land. Wat bezielt deze landgenoten? Nou ja de vraag is eerder waarom heb jij dat nooit eerder overwogen. Ik zal feiten simpel oplepelen. Auto’s in Duitsland zijn veel goedkoper. En ik heb het over appels om appels. Dus exact dezelfde BMW is duizenden Euro’s goedkoper in Duitsland. Daarbij, vind je op de Duitse markt speciale edities van de voertuigen die niet in Nederland uitgebracht worden. Dus extra luxe, extra functies. Meer voor minder. Dat is het samengevat.

Maar natuurlijk het kost wel wat moeite, wat zweet. Geen bloed of tranen echter. Het vereist enig denkwerk, coördinatie, en klein beetje Duitse taal vaardigheden. Het is in ieder geval geen rocket science. Ook dit jaar hebben weer tienduizenden Nederlanders helemaal zelf een auto of voertuig uit Duitsland ingevoerd.

Ikzelf, ondergetekende, heb ditzelfde gedaan. Ik heb vorig jaar een gloednieuwe Porsche laten importeren ui Duitsland. Specifiek Düsseldorf. Sowieso makkelijk voor mij, ik woon nabij de grens. Ik ga ook best wel vaak naar het vliegveld van die stad voor vakantie want ook dat is vele malen goedkoper in vergelijking met Schiphol. Dus op vakantiegebied is het in Duitsland tevens rooskleuriger.

Enfin, ik had alleen wat hulp nodig met de BPM berekening. Die vond ik hier. Dit bedrijf rekende voor mij de meest voordelige BPM uit. Ik ben namelijk geen belasting expert. En de juiste BPM berekening voorkomt problemen met de Belastingdienst en tevens zo bespaar je honderden zo niet duizenden Euro’s te veel betalen aan belasting. Easyimport heeft dit uitstekend verzorgd voor mij. Een fijne club waar ik op kon bouwen. Nu heb ik mijn Porsche voor de deur staan en het was echt een goede beslissing om deze te halen in Duitsland.

Updated: november 2018 — 9:52 am
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme