De perfecte vakantie

Er zijn genoeg redenen om op vakantie te gaan: simpelweg even ertussenuit of omdat je graag de zon opzoekt in Spanje omdat die erg schaars is in het regenachtige Nederland. Het is kortom heerlijk om even lekker op de perfecte vakantie te gaan, met heerlijke zon en even vrij van kopzorgen. Ook voor de kinderen is het ideaal, zij hebben ook even rust en ze zijn voor een groot deel van de tijd afgeleid, zodat jij ook rustig kunt genieten. Natuurlijk is het dan wel handig dat je alles bij je hebt en overal op voorbereid bent. Je zou bijvoorbeeld maar iets simpels als je tandenborstel of slippers vergeten. Daarom is het verstandig om van tevoren bijvoorbeeld een bagagelijst op te stellen, zodat iedereen in huis weet wat hij of zij mee moet nemen. Dat en veel andere tips vindt je hieronder, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt.

Voorkom chaos

Het eerste wat je niet wilt op de perfecte vakantie is een hoop gedoe en stress. Het voorkomen van chaos is dus tip nummer 1 en erg belangrijk om alles op rolletjes te laten verlopen. Dit begint al bij het inchecken of tijdens het vertrek met de auto. Zorg er dus voor dat je alle papieren en documenten van tevoren geprint of aangevraagd hebt, zodat je er op het vliegveld niet achterkomt dat je iets mist en vervolgens niet door kunt lopen. Deze papieren houden bijvoorbeeld de paspoorten of ID’s in, maar ook de vliegtickets en eventueel vip-tickets. Daarnaast is het ook handig om goed te letten op lange rijen voor het inchecken. Dit kan nogal eens op de zenuwen werken en veel stress opleveren. Daarom is het doorgaans handig om te letten of er een online check-in bestaat op de website van de desbetreffende maatschappij. Ook kan het helpen om een hele vroege of hele late vlucht te nemen, zodat je de drukte grotendeels ontloopt. De kans is dan namelijk groter dat er minder mensen het vliegtuig pakken, omdat het een onhandige tijd is. Dit is voor jou erg gunstig in dit geval. Dit hangt natuurlijk wel af van jouw persoonlijke voorkeuren en de kinderen.

Ook tijdens het vertrek met de auto is stress geen onbekende term. Vaak ontstaat dit omdat de bagage niet in de auto past of omdat de kinderen niet tevreden zijn. Voorkom dit door op tijd bijvoorbeeld een grotere auto of een aanhanger te regelen. De kinderen kun je gemakkelijk tevreden stellen door genoeg spellen, eten en drinken mee te nemen. Ook een klein tv’tje in de hoofdsteunen kunnen al veel goedmaken.

De perfecte vakantie met rust

Daarnaast zijn rust en ruimte twee hele belangrijke woorden als je van plan bent de perfecte vakantie te gaan plannen. De eerste, rust, is erg belangrijk in bijvoorbeeld het nemen van beslissingen en tijdens de rit zelf. Met name als je met de auto op reis gaat, is rust erg belangrijk, omdat dat veel spanning wegneemt. Als de kinderen je namelijk op de zenuwen werken, is het verstandig om rustig te blijven en goed na te denken wat je gaat doen. Word dus niet gelijk boos, want dat maakt het vaak alleen maar erger. Overleg desnoods met je partner, maar blijf te allen tijde rustig. Bedaar ze bijvoorbeeld met een snoepje of maak even een stop bij een speeltuin of de McDonald’s. Dit geeft hen ook wat vertier, zodat ze weer zoet zijn voor de resterende kilometers. Maak van tevoren dan ook goede afspraken. Dit kan bijvoorbeeld zijn, dat de kinderen even buiten mogen spelen als ze daarna in de auto maar rustig zijn. Deze rust geldt ook bij het kiezen van een hotel of appartement. Let hierbij goed op het uitzicht, de sfeer van de kamers en eventuele geluidsoverlast van de buren.

 

Reisdocumenten

Ten slotte zijn de reisdocumenten als legitimatie en verzekeringen ook van groot belang. Je wil namelijk niet bij de douane staan zonder ID of paspoort of aankomen bij de dokter met een verwonding maar erachter komen dat je geen verzekeringspapieren bij je hebt. Zorg er dus voor dat je deze op zak hebt of op tijd aanvraagt. Dit geldt ook voor bepaalde medicijnen, zoals inentingen en pillen. Verder is het erg verstandig om goed op internet te kijken wat je qua documenten nodig hebt voor op reis. Er bestaan genoeg websites die een duidelijk overzicht op hebben gesteld, waarin alles op een rijtje wordt gezet, zodat jij goed voorbereid op de perfecte vakantie kan gaan, met alle veiligheid en gezondheid van dien. Dit is belangrijk voor jouzelf, maar ook voor je partner en zeker ook de kinderen. Veiligheid voor alles, ook op vakantie. Zeker de pasjes voor de zorgverzekering zijn van belang, omdat je geen overbodige kosten wilt krijgen voor een simpel doktersbezoek in het buitenland. Zorg dat je deze papieren bij je hebt, zodat je kunt aantonen dat je goed verzekerd bent. Stop deze op een bekende plek in bijvoorbeeld je reistas. Bekijk ook de mogelijkheden voor een goedkopere verzekering voor in het buitenland op de website van je zorgverzekeraar. Vaak zijn er bepaalde mogelijkheden waardoor je goedkoper uit bent dan gewoonlijk. Dit kan erg aantrekkelijk zijn, omdat je in het buitenland toch al eerder naar de dokter gaat bij een wondje, omdat je misschien ontstekingen en infecties kan krijgen. Dit wordt doorgaans wel vergoed. 

Vliegen

Het is tegenwoordig ook niet zo raar om met het vliegtuig te gaan, ook al is het naar Frankrijk, wat ook goed te doen is met de auto. Het vliegtuig is misschien wel duurder, het bespaart wel een lange rit met de wagen en dat is voor de kids ook prettiger. Maar wat nu als je vliegangst hebt? Ga dan even langs de dokter om reispillen te halen. Deze werken meestal erg goed tegen jouw “ziekte”, maar let wel op mogelijke bijwerkingen. Ook is het mogelijk om een vliegangstcursus te volgen. Hier leer je allerlei handige tips op het gebied van veiligheid, zodat je zeker weet dat de kans klein is dat er iets gebeurt tijdens het vliegen. Dit stelt vaak erg gerust. Bovendien leer je hier erg goed omgaan met stress en hoogtevrees.

Updated: augustus 2016 — 10:18 am
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme