Dekt een autoverzekering schade die tijdens het parkeren is aangebracht?

Je gaat op vakantie en besluit je auto te parkeren bij het vliegveld in Dusseldorf. Bij terugkomst van je vakantie zie je plotseling dat er schade aan je auto is aangebracht. Erg vervelend! De kans is groot dat iemand er met de auto tegenaan gezeten heeft, maar niet zo netjes is geweest om een briefje achter de laten. Jammer is dat.. Maar wat kun je nu doen? Is het mogelijk om de schade te achterhalen, zodat je deze in ieder geval niet zelf hoeft te bekostigen? Wij zochten het voor je uit.

Wie is aansprakelijk?

Nadat er schade is aangericht aan de auto wordt altijd de vraag gesteld wie er aansprakelijk is. Een ding is in ieder geval zeker: de beheerder van het parkeerterrein is in ieder geval niet aansprakelijk. Voor een vergoeding aan je auto moet je bij je autoverzekeraar zijn. Wel hangt het van het gekozen verzekeringspakket af. Heb je alleen een WA verzekering dan wordt de schade aan je auto waarschijnlijk niet vergoed. Bij een WA verzekering met beperkt casco wordt de schade alleen vergoed wanneer je kunt aantonen dat het om brand, storm, ruit- of diefstalschade gaat. Bij een allrisk-verzekering ben je wel verzekerd voor alle schade aan je auto en kun je de kosten dus achterhalen.

Wat als iemand zijn contactgegevens wel achterlaat?

Het is altijd fijn om te weten dat er ook nog eerlijke mensen zijn. In dit geval kan je contact opnemen met de persoon om alles te regelen. Meestal wordt dit dan geregeld via de verzekeraar van de persoon zelf. Als het om een klein bedrag gaat kan het zo zijn dat de persoon die de schade heeft aangericht ervoor kiest om alles zelf te bekostigen.

De juiste verzekeraar kiezen

Het aanbod van autoverzekeringen is ontzettend groot, wat best wel overweldigend kan zijn. Door je goed in te lezen op het internet en verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Maar let niet alleen op de premie die je betaalt. Uiteindelijk is het belangrijkst dat je voor een verzekeringspakket kiest die bij jouw situatie past. Ga je bijvoorbeeld vaak op reis en parkeer je je auto regelmatig in de buurt van het vliegveld? Dan is het verstandig om de kleine regeltjes te lezen om te achterhalen of je kosten van mogelijke schade vergoedt krijgt. Het is erg belangrijk dat je de juiste verzekeraar kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vergeet vooral niet de kleine lettertjes te lezen.

Updated: maart 2018 — 7:57 pm
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme