Een bezoekje aan Düsseldorf

Ben je van plan op vakantie te gaan en je maakt een tussenstop in Düsseldorf? Of je vertrekt op vakantie vanaf Düsseldorf? Dan is het zeker slim als je de tijd, of je maakt natuurlijk tijd vrij, om een keer de stad te bezoeken. Het is een grote en mooie stad en er zijn genoeg redenen om het te bezoeken. Zo is Düsseldorf een grote stad en is het natuurlijk erg mooi.

De Rijn

De Rijn kun je natuurlijk ook in Nederland zien, maar vaak geeft het in het buitenland, zo ook in Düsseldorf een magisch gevoel om deze prachtige rivier te zien. Deze rivier komt van de Zwitserse Alpen en komt in de de Noordzee vanuit Nederland. Het is een van de langste rivieren van Europa. Het is vaak mogelijk om met een boot op deze rivier te komen. De Duitse tourgids, die meerdere talen spreekt, zal je vele leuke informatie geven. Daarnaast kun je de Media Haven zien. Dit was de oude haven, maar deze is nu vervangen voor huizen en media bedrijven.

Eten & Drinken

Als we kijken naar het drinken in Düsseldorf, dan moet je een keer het lokale bier Alt hebben geprobeerd. Alt betekent oud en wordt gebrouwen in Altstadt. Het is een bruin bier en wordt geserveerd in speciale glazen. Het wordt vrijwel altijd geserveerd door obers in de herkenbare blauwe shirts en die blijven je bier bijvullen tot je een doekje over je bierglas legt. Er zijn meer dan 260 plekken waar je dit bier kan drinken in Düsseldorf. Naast dit lekkere bier wil je ook wat te eten hebben. Daarom kun je bijvoorbeeld heerlijk gaan gourmetten of de traditionele Duitse bratwurst. Zo zijn er nog veel meer typische Duitse gerechten die je in Düsseldorf kunt eten.

Sport en cultuur

Er is vlakbij Düsseldorf een erg lange en mooie skihal. Deze geeft je de ervaring die je ook in Alpen kan ervaren. De piste is 330 meter lang. Daarnaast zijn er plekken waar je als ervaren skiër of snowboarder trucs kunt uitvoeren. Bovendien zijn er een aantal lekkere restaurants. Naast sport is er ook veel cultuur in Düsseldorf, met name in de vorm van kunst en muziek. Er zijn 26 musea die je kunt bezoeken en meer dan 100 gallerijen. Er is zelfs een speciale kunstschool in Düsseldorf die je kunt bezoeken. De elektro-pop band Kraftwerk komt uit Düsseldorf, maar de muziek in Düsseldorf is voornamelijk punk muziek. Dit genre is groot geworden in Düsseldorf. Er zijn dus genoeg redenen om Düsseldorf te bezoeken.

Updated: juni 2016 — 10:53 am
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme