Hoe pak je emigreren naar de Costa aan?

Oké, je hebt besloten om naar de Costa te verkassen, zodat je lekker kan genieten van mooi weer, goed eten en een comfortabel leven. Je bent niet de eerste. Jaarlijks emigreren ontzettend veel Nederlanders naar Spanje om het vieze weer om te ruilen voor aangename temperaturen. Maar hoe pak je een verhuizing precies aan en wat moet je allemaal regelen? Wij helpen je op weg.

Hoe lang blijf je op de Costa wonen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je plannen zijn. Natuurlijk is het van te voren lastig om in te schatten of je het echt naar je zin gaat hebben op de Costa, maar er is niks mis met een plan maken. Wanneer je ervoor kiest om langer dan 6 maanden per jaar op de Costa te blijven zal je je uit moeten schrijven bij je gemeente. Je bouwt hierdoor geen BTW meer op en zal aan alle organisaties, verenigingen en overheden waar je mee verbonden bent een adreswijziging moeten doorgeven. Houd je je huis gewoon in Nederland dan kun je deze nog steeds als adres gebruiken. Zo zie je maar dat elke situatie anders is en dus ook andere gevolgen met zich meebrengen.

Wat moet je regelen?

Allereerst is het natuurlijk wel zo handig om bij aankomst in de Costa een verblijf geregeld te hebben. Je kunt ervoor kiezen om het verblijf al in Nederland te regelen of eerst naar de Costa af te reizen, daar een hotel te boeken en vervolgens op zoek te gaan naar een permanent verblijf. De minimale huurperiode ligt ongeveer tussen de 3 en 6 maanden. We raden je aan om voor een gemeubileerde woning op de Costa te kiezen. Doe je dit niet dan zal je ook nog eens veel spullen moeten over verhuizen vanuit Nederland naar Spanje. Mocht je dit doen, dan is het goedkoper om met de auto en een aanhangwagen die kant op te rijden. Indien je alleen je kleren en andere belangrijke dingen meeneemt kun je het beste een vliegticket boeken vanaf Dusseldorf. Hier zijn de vliegtickets naar de meest bekende badplaatsen vaak het goedkoopst. Om op het vliegveld te komen zal je een taxi moeten regelen of een vriend of familie moeten vragen of ze je willen brengen.

En dan genieten maar!

Nu je alles geregeld hebt wordt het tijd om heerlijk te genieten. Dagelijks het strand te bezoeken, lekker uit eten gaan, een bakje koffie in de morgen en af en toe een drankje! Er is genoeg te doen op de Costa en je zult je geen moment vermaken. Wanneer je een auto huurt kun je de omgeving ontdekken, wat zeker de moeite waard is!

Updated: maart 2018 — 7:58 pm
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme