Op bezoek in Düsseldorf

Düsseldorf is de Duitse hoofdstad van de provincie Noordrijn-Westfalen, gelegen ten zuiden van het Ruhrgebied. Zoals de naam van de provincie al zegt, de stad is gelegen aan de rivier de Rijn, die tevens door Nederland stroomt. De gemeente Düsseldorf heeft ruim 600.000 inwoners met een oppervlakte van 217 km2 en is daarmee de 7de grootste stad in Duitsland. Nu denkt u misschien: ik ga binnenkort op bezoek in Düsseldorf, maar wat is er eigenlijk te doen? Dat leest u in onderstaand bericht, voorzien van leuke feitjes en bezienswaardigheden.

Op bezoek in Düsseldorf: Altstadt

De naam zegt u misschien niet veel, maar het is toch een van belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Op bezoek in Düsseldorf is niet compleet zonder een bezoek aan deze ‘Altstadt’. Dit is namelijk het historische centrum van Düsseldorf en wordt gezien als het meest sociale gebied. Hier bevinden zich namelijk allerhande clubs, café’s en restaurants. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast zijn er voor de culturele liefhebbers onder ons nog veel historische gebouwen te bewonderen, zoals de Andreaskerk, de St. Lambertus Basiliek, het Raadhuis en het St. Ursula Gymnasium.

Medienhafen

De ‘Medienhafen’ van Düsseldorf is niets meer dan een omgebouwd havengebied. Men had namelijk niet genoeg profijt van de haven en besloot er een cultureel pronkstuk van te maken. Hier bevinden zich dan ook allerlei prachtige gebouwen, met de meest bijzondere vormen en structuren. De kunstenaars worden hier helemaal wild van. Daarnaast zijn ook hier vele horecabedrijven te vinden, met een spetterend uitzicht op de mooie omgeving.

Kunstmuseum

Voor de artistiekelingen onder ons zijn er ook een aantal musea te bezoeken. Düsseldorf zelf heeft er 2, namelijk de K20 en de K21. Deze musea vallen onder een kunstorganisatie van de provincie Noordrijn-Westfalen en zijn daarmee een waar kunstobject voor de stad. De K20 is een erg moderne gebouw, met werken van onder andere Mondriaan en Picasso, omringen door granieten muren. De K21 is opgesplitst in 2 wat oudere gebouwen op verschillende locaties, die voornamelijk exposities en tentoonstellingen faciliteert.

Heinrich-Heine Platz

Het Heinrich-Heine Platz is een enorm plein met in het centrum een buste van de man zelf, een van de belangrijkste dichters in de Duitse historie. Dit majestueuze plein is elk jaar in gebruik genomen door de gemeente voor een enorme kerstmarkt, waar men helemaal in het thema van engeltjes is. De markt is overigens verdeeld over meerdere pleinen en straten, maar het Heinrich-Heine Platz vormt het middelpunt. Hier kan men onder andere veel smeedijzeren engeltjes en andere souvenirs aanschaffen om een leuke herinnering te behouden aan de wereldstad Düsseldorf. Meer informatie is te vinden op Wikipedia.

Updated: mei 2016 — 3:37 pm
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme