Centrum

Wil je een leuk stedentripje maken vanuit Nederland? Düsseldorf is een erg leuke stad, welke relatief erg dichtbij de Nederlandse grens ligt. Hierdoor is een dagje Düsseldorf vanuit Nederland makkelijk in 1 dag te realiseren. Ga je met de auto of de trein, Düsseldorf is binnen enkele uren te bereiken. Zo ben je vanaf Utrecht met de trein binnen twee uur in Düsseldorf. In Düsseldorf kun je heerlijk wandelen langs de Rijn, de vooruitstrevende Mediahafen architectuur bewonderen en verschillende musea en winkels in centrum van Düsseldorf in hippe wijken bezoeken. Hieronder hebben we enkele tips samengesteld voor een bezoekje aan Düsseldorf.

altstadt dusseldorf

De Altstadt

De Altstadt is de kleine en gezellige binnenstad. Zeg maar het oude centrum van Düsseldorf. In de Altstadt vind je allerlei zacht gekleurde vakwerkhuisjes en vind je ook een enorme aaneenschakeling van cafés en terrasjes, waardoor de Altstadt van Dusseldorf ook wel bekend staat als de ‘langste bar ter wereld’. Een bezoek aan een terrasje op de Bolkerstraße of op de markt is zeker aan te raden bij een bezoekje Dusseldorf.
Wanneer je de Altstadt bezoekt, is de Andreaskirche eigenlijk onvermijdelijk. Wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is, is het museum Kuntsammlung Nordrhein-Westfalen. Dit museum is zeker de moeite waard voor kunstliefhebbers, je vind er namelijk een grote imposante verzameling van grote modernisten waaronder Picasso, Klee, Matisse en Chagall. Ook zijn er regelmatig interessante exposities.

Medienhafen

Wanneer je van de oude stad langs de Rijn over de promenade loopt ben je in ongeveer 15 minuten bij de moderne Medienhafen. In slechts 15 minuten lopen krijg je het idee dat je in een totaal andere stad rond loopt. De medihafen heeft deze naam gekregen doordat er vele mediabedrijven kantoren hebben. De verschillende kantoorgebouwen zijn ontworpen door innovatieve vooruitstrevende architecten zoals Frank Gehry die ook bekend is van het ontwerpen van het Güggenheimmuseum in Bilbao.

 

In Medienhafen zijn verschillende toprestaurants te vinden, waarbij je allerlei verschillende mogelijkheden hebt, van steakrestaurants tot vegetarische dinnerrooms.

Bilk

Een van de leukste wijken van in Düsseldorf is Bilk. Bilk is een bruisende studentwijk, waarin het wemelt van mooie designwinkels, kleine boetieks, leuke restaurants en gezellige kroegen. Bilk is echt een wijk voor locals, waar je niet veel toeristen of stedentrippers zult tegenkomen.

Shoppen

Natuurlijk staat Düsseldorf ook bekend als shoppingstad. Hou je van shoppen dan vindt je in de beroemde Köningsallee de flagstores van grote designers, ook in de zijstraten zjin grote vestigingen van bekende merken. Rondom de Köningallee zijn allerlei bekende warenhuizen te vinden. Wil je een meer bijzonder gedeelte, dan is de Unterbilk een leuke wijk om te shopen.

Musea

Bij veel musea in Düsseldorf kun je aan het einde van de middag gratis naar binnen. Het filmmuseum is een echte aanrader. Hier krijg je veel informatie over de geschiedenis van de film, maar wat ook interessant is, is de manier waarop naar voren wordt gebracht wat voor impact het bewegende beeld op het dagelijks leven had.

Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme