Openingstijden in Düsseldorf

Winkels in Düsseldorf hebben een hele andere openingstijd dan dat we gewent  zijn in Nederland. De winkels gaan namelijk niet al om 9:00 uur open (met uitzonderingen), maar juist om 10:00 uur. Ook sluiten de winkels niet om 18:00 uur, maar om 20:00 uur. Supermarkten daarentegen zijn vaak open tot 22:00 uur.

De winkels zijn niet heel de week open. Net zoals in Nederland zijn ze van maandag tot en met zaterdag geopend. Koopzondagen zijn er bijna niet in Düsseldorf, in 2016 waren er voor het eerst 4 koopzondagen aangekondigd.  

Wanneer u iets wilt bezoeken in Düsseldorf is het daarom altijd verstandig om eerst de openingstijden te controleren. Op bijzondere dagen zoals Pasen zijn namelijk de meeste winkels, overheidsinstanties en banken gesloten.  Op 24 december gaan veel winkels al om 14:00 uur dicht in verband met kerstavond.

Kerstmarkten

De markten zijn dagelijks geopend tussen 11:00 uur en 20:00 uur met uitzondering op dagen zoals dodenherdenking. Op vrijdag en zaterdag zijn de markten 1 uurtje langer open tot 21:00 uur. De kerstmarkten beginnen eind november en eindigen eind december.

Uitgaan in Düsseldorf

Veel cafés in Düsseldorf zijn op vrijdag en zaterdag tot en met 3:00 uur  ‘s nachts open. Sommige uitgaansgelegenheden zijn zelfs tot 5:00 uur open.  De openingstijden hiervan zijn erg gevarieerd, maar de meeste gaan ongeveer om 19:00 uur al open.

Is er een tijdverschil?

Net als Nederland ligt Düsseldorf in de tijdzone (UTC +1). Er is dus geen tijdverschil tussen Nederland en Düsseldorf. Ook in Duitsland hebben ze een zomer en winter tijd, hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Parkeergarages altijd open?

Ook niet alle parkeergarages in Düsseldorf zijn 24/7 open. Check daarom voor u uw auto parkeert hoelang de parkeergarage open is om onverwachte verassingen te voorkomen.

Updated: augustus 2016 — 10:23 am
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme