Plattegrond van Düsseldorf

In Düsseldorf zijn er erg veel bezichtigingen die u kunt bezoeken. Op onze plattegrond (onder aan de pagina) kunt u alvast even een kijkje nemen in de stad. Zoals u ziet is Düsseldorf gelegen aan de Rijn. U kunt daarom ook heerlijk genieten van de Rheinuferpromenade met het uitzicht op de Rijn. Er rijden hier geen auto’s waardoor u heerlijk kunt genieten, zonder dat u uit hoeft te kijken waar u loopt.

De Rheinuferpromenade zit zoals u kunt zien er dichtbij de stad. In de stad bevinden zich verschillende musea waar u een bezoek kunt nemen, maar ook vele winkels als u daar meer van houdt.

Met de trein naar Düsseldorf

Düsseldorf Hbf (Hauptbahnhof) is niet ver van het centrum vandaan. U kunt er voor kiezen om met de metro of taxi precies uit te stappen waar u wilt, maar lopend naar het centrum is niet ver. Er zijn veel hotels rondom het station waar u eventueel zou kunnen verblijven.

Met de auto naar Düsseldorf

Wanneer u met de auto naar Düsseldorf gaat kunt u gemakkelijk bij de stad parkeren. De tarieven die u hier betaald zijn erg verschillend per parkeergarage. Vaak berekenen ze in Duitsland een parkeertarief per 30 min. Wanneer u het parkeren in de stad zelf iets duur vindt kunt u er ook voor kiezen om een P+R te kiezen. Hier kunt u meestal gratis parkeren en hoeft u alleen de kosten naar het centrum te betalen van het openbaar vervoer.

Een milieu sticker voor uw auto

Waar u wel rekening mee moet houden als u met de auto in de stad wilt parkeren is de ‘Umweltzone’. Deze zone geldt voor een groot gebied in het centrum. Het wil zeggen dat uw auto voorzien moet zijn van de emissiesticker (fijnstofgroep 4). Deze milieusticker kunt u voor uw vertrek naar Duitsland aanvragen bij bijvoorbeeld de ANWB in Nederland.

 

Kaart centrum Düsseldorf

Updated: augustus 2016 — 1:12 pm
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme