Winkelen in het centrum van Düsseldorf

De Duitse stad Düsseldorf telt zo’n 593.682 inwoners en staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden. Je kunt veel bezoeken en bezichtigen in Düsseldorf, maar je kunt er ook prima shoppen! Je vindt hier werkelijk alles, van typische streekwinkels tot enorme warenhuizen.

De winkels in Düsseldorf zijn 6 dagen in de week open, maandag tot en met zaterdag. De winkels zijn open van 10:00 uur en sluiten rond 20:00 uur met uitzondering van de supermarkten. De supermarkten in Düsseldorf sluiten vaak pas om 22:00 uur.

Op zondag kun je bijna niet in Düsseldorf terecht om te shoppen. Vroeger was het zelfs zo dat er geen koopzondagen waren, maar in 2016 werden er voor het eerst 4 koopzondagen aangekondigd!  

Dé bekendste winkelstraten van Düsseldorf

Königsallee is een van dé bekendste winkelstraten in Düsseldorf. In deze straat kun je, je ogen uitkijken naar de meest luxe winkels van bekendste kleding ontwerpers. De winkelstraat wordt vaak gebruikt om te windowshoppen en door de vele bomen in de straat kun je in de zomer toch nog een beetje bedekt winkelen. Merken zoals: Dior, Armani en Gucci hebben hier een winkel zitten.

Omdat deze straat dure winkels bevat is hier het verkoopaantal niet erg hoog. Straten als ‘de Berger Strasse’ en ‘de Flinger Strasse’ hebben daarentegen wel een groot verkoop volume, net zoals het populaire winkelcentrum Schadow Arkaden. Deze winkels zijn goedkoper en de prijzen zijn te vergelijken met de normale winkels zoals in Nederland.

Uitverkoop in Duitsland

In Duitsland hebben ze een hele andere manier van uitverkoop dan in Nederland. In Nederland hebben we na iedere nieuwe collectie wel een uitverkoop. In Duitsland hebben 2 keer per jaar uitverkoop. Een winter uitverkoop die eind januari begint en een zomeruitverkoop die eind juli begint. De uitverkoopkortingen kunnen wel oplopen tot 75%!

Rusten aan de Rijnvlakte

Düsseldorf is een enorme stad, even rusten hoort daar ook bij. De stad zit gelegen aan de Rijnvlakte waar u heerlijk een terrasje kunt kijken met het uitzicht op de Rijn. De promenade aan de Rijn is een 1,5 km lange boulevard waar geen auto’s mogen komen. Het is er altijd gezellig druk en vele terrassen hebben een overdekt terras. Zelfs wanneer het regent kunt u genieten van het mooie uitzicht!

Kerstmarkten in Düsseldorf

Düsseldorf staat bekend om de mooie grote kerstmarkten. De kerstmarkten gaan ongeveer in het laatste weekend van november van start. Deze markten zijn wel 7 dagen per week open voor de bezoekers. Houd hierbij wel rekening dat de normale winkels op zondag gesloten zijn. De markten houden aan tot 23 december, en op 24 december zijn er veel winkels gesloten in verband met kerstavond. De kerstmarkten zijn verdeeld over 6 verschillende locaties met een afstand van ongeveer een halve kilometer uit elkaar.

De kaarten met informatie over de markten zijn verkrijgbaar in de stad bij een toeristen informatie winkel. Er is geen entree nodig en de kaarten zijn ook gratis verkrijgbaar.

Updated: augustus 2016 — 11:39 am
Parkeren Dusseldorf © 2013 Frontier Theme